Sajttal töltött csibemell, tésztabundában

2017-08-10

sponsored links

Mindjárt vége a nyárnak és úgy tûnik, nem fõzök, pedig de, sõt minden nap.:):)
Csak olyanokat, amik vagy nem fotogének :D vagy már szerepelnek itt.
Ma viszont jöjjön egy csudis kaja, ami gyorsan elkészül, nem kell utána sokat mosogatni, szóval kedvenc lesz.:)
3 fõre készült a mai ebéd, felhasználtam hozzá 3 szeletelt csirkemell filét, 1 cs. mozzarella sajtot, bazsalikomosat, fél doboz krémsajtot, 1 csomag falusi füstölt sonkát, egy csomag leveles tésztát és egy tojást. Fûszerezni borssal és kevés szárított fokhagymával ajánlom. Sózni nem kell, mert a sonka meglehetõsen sós.
A csibemelleket enyhén kiverem, és megszórom borssal és fokhagymával, majd megkenem vékonyan sajtkrémmel. A mozzarellát szeletelve ráfektetem, majd feltekerem a húst. Ezt követõen becsomagolom a sonkaszeletekbe. Én 3 db-ot tettem egymás mellé szorosan és így készültek el a batyuk. Lehet persze bacont is használni, de nekem a tészta épp elég zsíros, így maradtam a sovány sonkánál. Egy serpenyõben aranybarnára sütöttem mindegyik oldalát, majd hagytam kihûlni. Ezt követõen a leveles tésztát 3 egyenlõ csíkra vágtam hosszanti irányba, beburkoltam a húst és megkentem felvert tojással. 220 fokon 25 perc alatt aranybarnára sült.
Bármilyen saláta illik mellé, vagy ketchup, vagy magos mustár, ízlés szerint. :)




Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2017/08/sajt...

sponsored links

Keres?s