SAJTTAL TÖLTÖTT ZÖLDSÉGES FASÍRT MEDVEHAGYMÁS TÖRTBURGONYÁVAL
sponsored links
sajttal töltött medvehagymás fasírt panko morzsában forgatva, medvehagymás törtburgonyával |
Semmi extra, csak egyszerûen finom.
A fasírtot szinte mindenki szereti, de nem árt néha feldobni. Gyorsan elkészül, olcsó és biztos a siker vele.
A közepébe füstölt sajt került, ami melegen ínycsiklandóan kifolyik, amikor kettévágjuk. A húsmasszába pedig medvehagyma és kápia paprika került, majd panko morzsába forgattam, hogy jó ropogós kérge legyen. Aztán, hogy a medvehagymaszezont alaposan kihasználjam a burgonya köretbe is bõséggel került belõle. Nagyon finom lett a végeredmény, senki sem panaszkodott.
Hozzávalók
medvehagymás fasírt
60 dkg sertés darált lapocka (vagy fele marha)
1 tojás
3 áztatott zsemle
1,5 t.k. só
1 t.k. kömény
1 e.k. chili szósz
1 t.k. majoránna
1 t.k. kömény
1 t.k. füstölt paprika
1 k.k. fekete bors
1 kápia paprika
1/2 köteg medvehagyma
3 gerezd fokhagyma
1 bögrényi panko morzsa
Olaj a sütéshez
medvehagymás törtburgonya
1 kg burgonya
1-1,5 dl víz
1/2 dl olíva
1/2 köteg medvehagyma
1 t.k. oregánó
2 t.k só
Elkészítés
Áztasd vízbe a zsömléket.
Egy tálba tedd a darált húst.
Add hozzá a tojást és a kifacsart, áztatott zsömléket.
A medvehagymát vágd apróra, a kápia paprikát szintén parányi kockákra, add a húshoz, majd a fûszereket és a tojást is.
Gyúrd egynemûvé.
A sajtot kockázd fel, 1.5 centis kockákra.
Végy a kezedbe egy adag masszát, formázzál kis fészket belõle és dugd a közepébe a sajtkockát, majd nedves kézzel alakítsd gombóccá, ügyelve arra, hogy a sajt középtájon maradjon.
Az elkészült gombócokat, forgasd panko morzsába, majd bõ olajban süsd szép barnára.
A kisült fasírtokat szedd papírtörlõre, hogy ne maradjon felesleges olaj rajta.
A burgonyát hámozd meg, majd vágd karikára.
Egy nagy tapadásmentes serpenyõbe önts vizet és olajat, majd borítsd rá a burgonyát. Sózd meg és szórj rá egy kis oregánót. Amikor felforr, tégy az edény tetejére egy fedõt, vedd kicsire a lángot és hagyd puhulni.
Idõnként nézz rá. Mindig burgonya függõ, hogy mennyi idõ alatt puhul meg. Ha gyorsan puhuló fajta a krumpli, akkor elég lesz alá az 1 dl víz, ha nem, akkor pótolni kell majd.
Amikor félig puha, akkor add hozzá a felaprított medvehagymát. Keverd el, és fedõ alatt párold még 3 percet.
Majd vedd le a fedõt és nagy lángon hagyd picit sülni. Akkor jó, ha nem marad alatta víz és az olajon elkezd pirulni.
Ilyen esetben én sosem fõzöm meg külön a krumplit, mert sokkal finomabb lesz a végeredmény ezzel a módszerrel, sõt egy plusz edény mosogatását is megúszom.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog