Sajttal-sonkával töltött bundáskenyér - hétvégén pazar reggeli, hétköznap tápláló vacsora
sponsored links
Már olyan régen készültem rá, hogy bemutassam ezt az igazi fregoli ételt. Ízletes, hagyományos, gyorsan elkészíthetõ, finom, laktató, mit mondjak még?
Erénye még, hogy bármelyik napszakban fogyasztható, bármelyik fõ vagy mellékétkezést kiváltja és egészen hétköznapi alapanyagokból készül.
Itt azért álljunk meg egy percre, mert az, hogy milyen alapanyagokból készül, alapvetõen meghatározza az élvezeti értékét.
Elárulom, a cserépben sült félbarna kenyerem volt az alapvetõ alapanyag, illetve Gina csodás, tanyasi tojásai, melyrõl már több bejegyzésemben is megemlékeztem:
Pataki tálban sült félbarna kovászos kenyér - teljes kiõrlésû tönkölyliszttel, természetes kovásszal. Természetesen.
Házi majonéz és társai: tartármártás, aioli, mézes-mustáros szószEgyszerû tavaszi tojássaláta (tojásos szendvicskrém) hagymás gyökérkenyérrel
Töltött dagadó - húsvéti változat (liszt, kenyérmentes)
A kisfiam úgy aposztrofálta a töltött bundáskenyeret, hogy "anya, ez olyan mit egy melegszendvics". Nagyon ízlett neki.
Martha Stewart egyik mûsorában láttam egy olasz származású háziasszonytól ezt az ételfélét, úgyhogy nem csak nálunk oly népszerû a bundáskenyér. Igaz, az a hölgy forma szendvicskenyereket, lapra vágott mozzarellát és fõtt sonkát használt a ...