Sajttal-sonkával/szalámival göngyölt, rántott karaj, rántott gomba

2011-10-30

sponsored links


Tegnap a csirke mellett 14 szelet karajt is kivettem a mélyhûtõbõl felengedni, áttettem a rendesbe, így ma délelõtt pont tudtam vele dolgozni. (A karajszeleteket több kisebb nejlonzacskóba egymás mellé tettem, annyi szeletet, ami belefért  [4-5 szeletet  zacskónként], majd ezeket a kisebb adagokat húztam még egy nagyobb nejlonba, úgy fagyasztottam le szépen eligazgatva, hogy a szeletek ne tudjanak egymáshoz ragadni. Így a felolvasztás is sokkal egyszerûbb, a hús sem sérült meg.) A hússzeletekrõl kiengedés után konyhai törlõvel leitattam a nedvességet, majd megsóztam, és mindkét oldalukat kivertem. Négy szeletet kirántottam, a maradékot kétfelé osztottam, 5 szeletet sonkával sajttal, 5 szeletet szalámival sajttal töltöttem meg, feltekertem, majd bepanírozva nem túl nagy lángon (7/9), hogy a belseje is átsüljön szép világosbarnára sütöttem. Tejjel, margarinnal, tejföllel kikevert krumplipürével tálaltam.

Hozzávalók: karaj szeletek, (14 db), só,  6 db nagyobb gomba közép része 3 darabra szelve
5 szelet csemege karaj (fõtt-füstölt, szeletelt), 5 szeletke ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/10/sajttal-s...

sponsored links

Keres?s