Sajttal-sonkával/szalámival göngyölt, rántott karaj, rántott gomba
sponsored links
Tegnap a csirke mellett 14 szelet karajt is kivettem a mélyhûtõbõl felengedni, áttettem a rendesbe, így ma délelõtt pont tudtam vele dolgozni. (A karajszeleteket több kisebb nejlonzacskóba egymás mellé tettem, annyi szeletet, ami belefért [4-5 szeletet zacskónként], majd ezeket a kisebb adagokat húztam még egy nagyobb nejlonba, úgy fagyasztottam le szépen eligazgatva, hogy a szeletek ne tudjanak egymáshoz ragadni. Így a felolvasztás is sokkal egyszerûbb, a hús sem sérült meg.) A hússzeletekrõl kiengedés után konyhai törlõvel leitattam a nedvességet, majd megsóztam, és mindkét oldalukat kivertem. Négy szeletet kirántottam, a maradékot kétfelé osztottam, 5 szeletet sonkával sajttal, 5 szeletet szalámival sajttal töltöttem meg, feltekertem, majd bepanírozva nem túl nagy lángon (7/9), hogy a belseje is átsüljön szép világosbarnára sütöttem. Tejjel, margarinnal, tejföllel kikevert krumplipürével tálaltam.
Hozzávalók: karaj szeletek, (14 db), só, 6 db nagyobb gomba közép része 3 darabra szelve
5 szelet csemege karaj (fõtt-füstölt, szeletelt), 5 szeletke ...