Sajttal-sonkával duplán vasalt fajita csirkemell, hash browns és joghurtszósz
sponsored links
Jó kis hétköznapi ebéd volt. Kicsit megbolondítottam a húst is és a köretet is, hiszen fõ a változatosság. Tanyasi csirkemellbõl készült a ?lényeg? és bõrén vasaltam, így ropogós a felszíne. Tényleg jól kifundáltam. J
Készítettem már hasonlót, hiszen a hétköznapokban a kontaktgrillem igen jó barátom és segítõtársam. Jól elõ lehet készíteni hozzá a húsféléket, majd néhány perc alatt elkészülnek. Addig a köretet is el lehet frissen készíteni, igazán praktikus a hétköznapokban.
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
2 egész tanyasi csirkemell filé bõrével
3-4 dkg vörös cheddar sajt finomra reszelve
6 szelet érlelt sonka
Himalája só, frissen õrölt bors
1 evõkanál olaj
4 nagyobb sütni való krumpli durvára lereszelve
1 közepes fej édes hagyma durvára lereszelve
3-4 dkg vörös cheddar sajt durvára lereszelve
Himalája só, frissen õrölt bors
2 evõkanál olaj
2 dl görög joghurt
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evõkanál hidegen sajtolt olaj
Himalája só
A joghurtot elkevertem a fokhagymával, olajjal és fûszereztem. Hûtõbe tettem tálalásig.
A csirkemellet filéztem, elõkészítettem, ahogyan itt már bemutattam. Enyhén klopfoltam. A húsos felét fajita fûszerkeverékkel fûszereztem. Fóliával betakartam és betettem a hûtõbe felhasználásig.
Felhasználás elõtt kivettem a hûtõbõl, ráfektettem a húsos felére 3 szelet levegõn szárított füstölt sonkát majd megszórtam a sajttal és befedtem a másik 3 szelet sonkával. Befedtem a másik szelet csirkemellel, hogy a húsos fele legyen a töltelék felõl. A külsõ, bõrös részét sóztam, borsoztam és meglocsoltam olajjal.
Felhevített kontaktgrillbe tettem és 8-10 percig sütöttem.
A reszelt krumplit alaposan kinyomkodtam, amennyire csak tudtam. Összekevertem a hagymával, sajttal, sóztam, borsoztam.
Közepesen felhevített olajba tettem egy-egy kanállal a masszából, kicsit meglapítottam. Amikor arany barnára sült megfordítottam és a másik felét is megpirítottam. Papírtörlõre szedtem.
A kész csirkemellet 10 percig deszkán pihentettem, majd csíkokra szeleteltem és a hash browns-al körítettem. Fokhagymás joghurtszószt kínáltam mellé.
Jó kis ebéd volt, ízlett mindenkinek! J