Sajttal, kapros túróval és darált hússal töltött rántott cukkini
sponsored links
Még mindig dübörög a cukkini szezon. Gyönyörû nagy darabokat kaptunk Márti nõvéremtõl. Töltöttem, fõzeléket fõztem belõle és most rántottam. De nem a hagyományos módon, hanem egy kis csavarral több ízesítésben. Tartsatok velem és készítsétek el ti is ezeket a változatokat!
Elkészítési idõ: 30 perc
Hozzávalók 2-3 személyre
1 kg nagy cukkini
20 dkg darált hús
20 dk tehéntúró
20 dkg sajt
kapor
kakukkfû
õrölt fekete bors
só
Panírozáshoz: 2 ek. szezámmag
20 dkg zsemlemorzsa
20 dkg liszt
6 db tojás
étolaj a sütéshez
A cukkinit meghámozzuk, ha szükséges. Ha nem túl öreg (belemegy a körmünk könnyen a hájába, akkor nem kell hámozni.
Vegyünk elõ egy pogácsaszaggatót. Akkora legyen amekkorával a magokat könnyen el tudjuk távolítani, de még megmarad a zöldség húsa.
A darált húst összekeverjük sóval, õrölt fekete borssal és kakukkfûvel ízlés szerint. A túrót pedig sóval és kaporral ízesítjük.
A sajtszeletekbõl pedig a pogácsaszaggatóval pontosan akkor a szeleteket vágunk, amekkorát az elõbb a cukkini közepébõl kivágtunk. Ha mégis valamiért mozogna a lyukban a sajt, akkor "ékeljük ki" egy kis nyesedéksajttal.
Végül a panírozás marad hátra. A szokásos liszt, tojás, zsemlemorzsa hármasba forgatjuk egyszer a szeleteket. Fontos, hogy a zsemlemorzsához 2 ek. szezámmagot is adtam. Opcionális, tehát nem kötelezõ, de így még egy kis plusz ízt vihetünk ebbe a finomságba.
Bõ forró olajban aranybarnára sütjük a szeleteket. Papírtörlõre szedjük ki, hogy igya fel a lecsepegõ olajat. Melegen vagy hidegen egy kis salátával kiegészítve remek nyári fogás.
Nekem azért tetszik, mert egy átlagos rántott cukkinibõl változatos ízvilágú finomság készíthetõ. Nagyon szeretem. Engedjétek szabadjára a fantáziátokat és töltsétek meg számotokra tetszõ finomságokkal a karikákat.
TIPP:
Használjatok ehhez a recepthez tököt vagy sütõtököt bátran! Töltelék lehet még gombapép, májas köleses-zöldséges, velõs, Legyetek kreatívak bátran! Az örömfõzés nem egy kõbe vésett szabályrendszer, hanem önfeledt alkotás! :-)