Sajttal-juhtúróval töltött fánk
sponsored links
Hozzávalók (4személyre): 50 dkg liszt, 5 dkg vaj, 3
dkg élesztõ, 3 dl tej, 2 tojássárgája, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só; továbbá:
15 dkg juhtúró és sajt vegyesen, olaj.
Elkészítése: A langyos tejbe kavarjuk a cukrot,
belemorzsoljuk az élesztõt és hagyjuk felfutni. A vajat megolvasztjuk. A
lisztbe kavarjuk a sót, hozzáadjuk a tojássárgáját, a visszahûlt vajat, az
élesztõs tejet és összedolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük, majd 3 mm
lappá nyújtjuk és 9cm átmérõjû formával köröket vágunk. A túrót a reszelt
sajttal elkavarjuk, ha szükséges sóval ízesítjük és mindenik kör közepébe
teszünk a töltelékbõl. A tésztát kettéhajtjuk, széleit villával lenyomkodjuk és
még 15 percet letakarva kelesztjük. Forró olajban pirosra sütjük. Fokhagymás
tejfölt kínálhatunk hozzá.