Sajtos és kakaós reggeli muffinok
sponsored links
Szeretem a sósat és az édeset is,de nincs mindig kedvem kétfajta tésztát készíteni.
Ezért kitaláltam egy kókusztejes kelt tésztát ami mindkét fajta sütemény alapja lett.
Így a reggeli kávé,vagy tea mellé tetszés szerint fogyaszthatunk sósat és édeset is.
Próbáljátok ki!
Hozzávalók a kelt tésztához:
50 dkg liszt
7,5 dkg olvasztott vaj
250 ml kókusztej
2,5 dkg élesztõ
3 db tojássárgája
csipet só
Hozzávalók a sajtos töltelékhez:
5 dkg reszelt füstöltsajt
16 db mozzarella golyók
Hozzávalók a kakaós töltelékhez:
4 evõkanál kakaópor
3 evõkanál cukor
Továbbá: 32 db muffin papír
Elkészítése:
Az élesztõt futtassuk fel a langyos kókusztejben.
A többi hozzávalót mérjük ki egy tálba és adjuk hozzá a felfutott élesztõt.
Hagyományos módon kezdjük el összegyúni,majd addig dagasztjuk amíg el nem válik az edény falától. Ekkor cipó alakúra formáljuk a tésztát és letakarva kb 45 percig kelesztjük.
( Ha van kenyérsütõgépünk akkor az összes hozzávalót pakoljuk be a gép edényébe és válasszuk a dagasztási programot. )
Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra, gáznál 3 fokozaton.
A megkelt tésztát 32 részre osztjuk,és kis golyókat formálunk belõlük.
A kis tészta golyókat egyesével kissé kilapítjuk a kezünkkel és a közepébe egy-egy mozarella golyókat csomagolunk. Ebbõl 16 darabot készítünk.
A maradék tészta golyókat cukros kakaóval töltjük meg és mindegyiket egy egy muffinpapírba rakjuk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
Kelesztés után a sajttal töltött golyók tetejét lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk reszeltsajttal,majd készre sütjük. A kakaóval töltött golyók tetejét is lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk egy kevés cukros kakaóval,majd készre sütjük.
Amikor megsültek kivesszük a muffinpapírokból és a kakaós muffinok tetejét porcukorral megszórjuk.