Sajtos-z?lds?ges graten.
sponsored links
A sajtos-z?lds?ges graten remek?l illik a s?lt h?sokhoz, de ?zl?s szerint ak?r mag?ban is t?lalhatjuk f??telk?nt. Krumplival m?r t?bbsz?r k?sz?tettem, de most r?tegezve ker?lt mell? s?rgar?pa ?s zsenge cukkini is. Egy-egy r?teget pedig megsz?rtam reszelt sajttal, majd f?szeres tejsz?nnel le?ntve, lef?li?zva ker?lt a s?t?be. V?g?l megsz?rtam a marad?k sajttal, majd sz?p pirosra s?t?ttem. Nagyon j?l illett a grillen s?t?tt f?szeres pulykamedalionhoz.....
Hozz?val?k 2 szem?lyre:
4 db s?rga krumpli
1 db zsenge cukkini
2-3 db s?rgar?pa
25 dkg reszelt sajt (pl. trappista, guoda, edami...)
2 dl Milli f?z?tejsz?n
1 tk ?tel?zes?t?
1 tk s?
?r?lt sz?nes bors (?zl?s szerint)
morzsolt kakukkf? (?zl?s szerint)
kb. 3 dkg vaj
A tejsz?nhez morzsoljuk hozz? a kakukkf?vet, adjuk hozz? az ?tel?zes?t?t, ?zl?s szerint ?r?lt sz?nes borsot, ?s keverj?k ?ssze.
A krumplit ?s a s?rgar?p?t pucoljuk meg. A cukkinit mossuk meg, majd pap?rt?rl?vel t?r?lj?k sz?razra.
Ezut?n k?l?n-k?l?n mindegyiket v?konyan szeletelj?k fel, pl. egy mandolin seg?ts?g?vel, mert akkor egyforma v?konyak lesznek a z?lds?gek.
A tepsit kenj?k ki a vajjal, rakjuk ki a v?konyra felszeletelt krumpli fel?vel, majd enyh?n s?zzuk, borsozzuk, ?s sz?rjuk meg reszelt sajttal.
Ezut?n rakjuk r? a felszeletelt cukkinit, szint?n enyh?n s?zzuk, borsozzuk, ?s sz?rjuk meg reszelt sajttal.
A k?vetkez? r?teg a s?rgar?pa legyen, melyet szint?n enyh?n s?zzunk, borsozzunk, ?s sz?rjuk meg reszelt sajttal.
V?g?l rakjuk r? a marad?k krumplit, s?zzuk, borsozzuk, majd egyenletesen ?nts?k r? a f?szeres tejsz?nt.
Ezut?n fedj?k le a tepsit aluf?li?val, majd helyezz?k be el?meleg?tett s?t?be, ?s k?zepes h?m?rs?kleten s?ss?k kb. 40 percig. (?n l?gkever?sn?l 170 fokon, 40 percig s?t?ttem.)
Ezut?n vegy?k le a f?li?t, sz?rjuk meg a marad?k reszelt sajttal, majd addig s?ss?k hogy a sajt r?olvadjon, ?s sz?p sz?nt kapjon.
A s?t?b?l kiv?ve hagyjuk p?r percig h?lni, hogy sz?pen tudjuk majd felv?gni, ?s t?lalni. ?n grillen f?szeres pulykamedaliont s?t?ttem, ?s azzal t?laltam, de b?rmilyen s?lt h?shoz remek?l illik, s?t mag?ban is fogyaszthatjuk.