Sajtos tönkölykréker
sponsored links
Ezt a sós kekszet a teljes kiõrlésû, szezámmagos krékerrel együtt készítettem, mert olyan hamar megvan vele az ember, hogy érdemes egyszerre kétfélét sütni. A két krékert egymással felváltva rendezhetjük el a tálon, és hol az egyiket, hol a másikat ropogtathatjuk. :D
A Kutyafül odavolt ezért a sajtos tallérért, és én is szívesen eleszegettem, mert ilyen formában még én is szeretem a sült sajtot. :) Még sokszor meg fogom vele lepni magunkat, mert nagy filmrajongók lévén az esti mozizáshoz is tökéletes választás. :D
A Kutyafül odavolt ezért a sajtos tallérért, és én is szívesen eleszegettem, mert ilyen formában még én is szeretem a sült sajtot. :) Még sokszor meg fogom vele lepni magunkat, mert nagy filmrajongók lévén az esti mozizáshoz is tökéletes választás. :D
Hozzávalók 30 darabhoz:
12,5 dkg fehér tönkölybúzaliszt
? tk. fekete szezámmag
1 tk. durva szemû só
3 dkg vaj
4 dkg reszelt Grana Padano sajt
3 dkg reszelt Pannónia sajt
60 ml zsíros tej
1 tk. mustár
fekete szezámmag a szóráshoz
elkészítés:
- A szezámmaggal, sóval vegyített liszttel elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajat, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.
- A tejet elkeverjük a mustárral, a lisztkeverékhez adjuk, tésztává gyúrjuk, majd 12 cm hosszú, 5 cm átmérõjû hengerré formázzuk. Folpacka csomagoljuk, és 1 órára (vagy max. 3 hónapra) mélyhûtõbe tesszük.
- A tésztahengert a fagyasztóból kivéve 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és a felületüket megszórjuk szezámmaggal, valamint sópehellyel.
- Elõmelegített sütõben ? miközben egyszer fordítunk egyet a tepsin ? aranybarnára sütjük a krékereket. A sütõbõl kivéve, rácsra szedve teljesen kihûtjük, majd tálaljuk.
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idõ: kb. 15 perc
Tipp:
A krékereket magában is elropogtathatjuk, de délutáni snaknek bármilyen feltéttel is kínálhatjuk ? mintha szendvics lenne, megkenhetjük házi készítésû, különbözõ ízesítésû vaj- vagy túrókrémmel, sõt csilidzsemmel is.