Sajtos tojástekercs
sponsored links
Katuci fotói és csodafinom receptjei rém inspirálóak :-)
Így történt ez a tojástekercs esetében is, gyors és finom (és büntetlen!!) vacsoránk kerekedett belõle!
Sajtos tojástekercs
Elkészítési idõ: 20 perc
Hozzávalók:
- 4 hajszálvékony szelet bacon szalonna
- 4 nagy (XL) vagy 5 közepes (L) tojás
- 1 pici fej lila hagyma finomra vágva
- 1 csokor petrezselyemzöld finomra vágva
- só, bors
- 10 dkg reszelt sajt (nem baj, ha kissé karakteres, pl. ementáli)
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyõben néhány perc alatt ropogósra sütjük. A keletkezett zsiradékban megpároljuk a lila hagymát, majd az utolsó percben hozzáadjuk a petrezselyemzöldet is, éppen csak megfuttatjuk.
A tojásokat tálba ütjük, sózzuk (óvatosan, mert a bacon is sós!), borsozzuk, villával habosra keverjük, mintha csak rántottát készítenénk, és belekeverjük a petrezselyemzöldes-hagymás szalonnát is.
Egy 20x30 cm-es formát kibélelünk sütõpapírral, beleöntjük a tojásos keveréket, és 180 fokon szilárdulásig sütjük - kb. 5-8 perc.
Ha megsült, óvatosan kiemeljük a sütõformából sütõpapírral együtt, azon forrón jó vastagon meghintjük reszelt sajttal, majd óvatosan feltekerjük, mint egy piskótatekercset.
Hagyjuk pihenni 1 percet, ennyi idõ alatt a forró tojástól elolvad a sajt - s éles késsel vágjuk szeletekre, mint egy piskótatekercset :-)
Kínáljunk mellé egyszerû zöld salátát, tökéletesen elegendõ hozzá.