Sajtos tojástekercs

2014-03-10

sponsored links




Katuci fotói és csodafinom receptjei rém inspirálóak :-)

Így történt ez a tojástekercs esetében is, gyors és finom (és büntetlen!!) vacsoránk kerekedett belõle!





Sajtos tojástekercs


Elkészítési idõ: 20 perc


Hozzávalók:


  • 4 hajszálvékony szelet bacon szalonna
  • 4 nagy (XL) vagy 5 közepes (L) tojás
  • 1 pici fej lila hagyma finomra vágva
  • 1 csokor petrezselyemzöld finomra vágva
  • só, bors
  • 10 dkg reszelt sajt (nem baj, ha kissé karakteres, pl. ementáli)



A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyõben néhány perc alatt ropogósra sütjük. A keletkezett zsiradékban megpároljuk a lila hagymát, majd az utolsó percben hozzáadjuk a petrezselyemzöldet is, éppen csak megfuttatjuk.

A tojásokat tálba ütjük, sózzuk (óvatosan, mert a bacon is sós!), borsozzuk, villával habosra keverjük, mintha csak rántottát készítenénk, és belekeverjük a petrezselyemzöldes-hagymás szalonnát is.

Egy 20x30 cm-es formát kibélelünk sütõpapírral, beleöntjük a tojásos keveréket, és 180 fokon szilárdulásig sütjük - kb. 5-8 perc.

Ha megsült, óvatosan kiemeljük a sütõformából sütõpapírral együtt, azon forrón jó vastagon meghintjük reszelt sajttal, majd óvatosan feltekerjük, mint egy piskótatekercset.

Hagyjuk pihenni 1 percet, ennyi idõ alatt a forró tojástól elolvad a sajt - s éles késsel vágjuk szeletekre, mint egy piskótatekercset :-)

Kínáljunk mellé egyszerû zöld salátát, tökéletesen elegendõ hozzá.






Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2014/03/sajtos-tojast...

sponsored links

Keres?s