SAJTOS TOJÁSKRÉM PÁCOLT TOJÁSBÓL
sponsored links
Tojáskrém céklával pácolt tojásból |
Pár éve feltettem a blogra egy céklával pácolt tojást, amit gyakorta elkészítek, mert minden alkalommal elvarázsol a gyönyörûséges színe, ami a céklának köszönhetõ, nem holmi mesterséges színezéknek. A pácolás menete a fenti linkre kattintva elolvasható. Most annyit változtattam rajta, hogy a céklával együtt forraltam fel a páclevet és ebbe a meleg elegybe helyeztem a még meleg fõtt tojásokat és kevesebb ecetet használtam. Így sötétebb, intenzívebb színt lehet elérni.
Hozzávalók
10 dkg Gouda v. Cheddar
1,5 dl majonéz
1 k.k. porcukor
frissen õrölt bors
1 nagy csipet só
1 nagy csipet Cayenny bors
1/4 fej lilahagyma
friss petrezselyem
Elkészítés
A sajtot vágd egyenlõ nagyságú apró kockákra.
Tedd egy tálba.
A páclébõl kivett tojásokat egy papírtörlõvel szárítsd meg, majd egy káposztareszelõn óvatosan reszeld a sajtra.
Sózd meg.
A hagymát aprítsd fel a lehetõ legkisebbre.
A majonézhez tedd az apró hagymát, picike porcukrot, borsot és öntsd a tojásra.
Óvatosan keverd el, szórj kevés hagymát, Cayenne borsot és petrezselymet a tetejére.
Snidlinggel vagy medvehagymával is készíthetõ a lila hagyma helyett.
Pirítóssal isteni ?
sajtos tojáskrém |
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is