Sajtos-tejszínes zellerkrémleves, padlizsános-kolbászos tésztaszósz
sponsored links
Mai ebédünk elsõ fogása egy hatalmas zellerbõl készült zellerkrémleves volt. A tejszín mellett, ma reszelt trappista sajtot is kevertem bele. Az ízén nem nagyon érzõdött, viszont isteni krémes lett tõle.
Hozzávalók: egy hatalmas zellergumó 1*1 cm-es kockákra vágva (tisztítás utáni súlya 65 dkg), 1/4 fej felaprított hagyma, 1 evõkanál olaj, 1,75 l forró víz, Himalája só, ételízesítõ, õrölt bors és szárított petrezselyemzöld ízlés szerint, 1,5 evõkanál rétes liszt, 1 dl 30 %-os tejszín, 8-10 dkg reszelt trappista sajt.
A felaprított zellergumót és hagymát forró vízzel felöntöttem, beleraktam az olajat és a fûszereket, forrás után 25 percig fõztem. Akkor félrehúztam, beleszórtam a rétes lisztet, botmixerrel siímára turmixoltam. Visszatettem a tûzre, forraltam még 2-3 percig, közben belekevertem a tejszínt és a reszelt sajtot. Addig fõztem, míg a sajt elolvadt a levesben. Még kevés borssal és szárított ...