Sajtos-tejszínes paszternák. (pasztinák)

2012-03-02

sponsored links


Mostanában egyre többet hallani arról, hogy hazánkban a paszternák, valahogy nagyon a sor végén áll a zöldségfélék között. Ennek lehet talán az is az oka, hogy igen nehéz beszerezni. A piacokon áruló nénikék kivételével, én még sem a zöldségesnél, sem pedig a multik polcain nem találkoztam vele. Emlékszem igencsak régen, nálunk mindig megtalálható volt a veteményeskertbe egy-két sor, aztán valahogy idõvel szépen megfeledkeztünk róla, vagyis a vetõmagot sehol nem tudtuk beszerezni. Igaz abban az idõben, csakis levesekbe került más zöldségekkel együtt. Én nagyon szerettem a kissé édeskés íze miatt. Pár évvel ezelõtt aztán véletlenül megláttam egy vetõmagot áruló üzletbe, és rögtön be is szereztem néhány csomaggal, és ezzel újra kezdetét vette nálunk a paszternák felhasználása. Igaz ma már nemcsak levesekbe kerül, hanem megpróbálom minél változatosabban, párolva, pürének, és sütõben megsütve elkészíteni. Erre a receptre a napokban bukkantam rá a "Mindmegette" oldalán, és rögtön tudtam, hogy ezt mindenképpen elfogom készíteni. Ma aztán úgy döntöttem, hogy egy húsmentes napot tartok, és már hozzá is láttam a fõzéshez. Lehet elsõre kicsit kétkedve fogadjátok a receptet, de mindenkit arra tudok biztatni, hogy nyugodtan készítse el, mert a fûszeres tejszínben puhára párolódott paszternák, a tetején  ropogósra sült sajttal, nagyon finom. Mi csak így magába ettük, és mondhatom igencsak laktató volt. Persze eltudnám még képzelni egy finom sült hús mellé köretként is.

 Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/03/s...

sponsored links

Keres?s