Sajtos tallérok gránátalmával

2014-02-13

sponsored links




Ez az étel kikészített. Ahányszor beleharaptam, annyiszor a menyországban voltam. Annyira tökéletes ízharmónia, olyan kifinomult, hogy valóban páratlan ételrõl van szó. Minden elképzelésemet felülmúlta.
Egy baj van vele: képetelnség abbahagyni :)

Hozzávalók:

  • 8 szelet bagett (ferdén szeletelve)
  • 15 dkg camembert vagy bire sajt
  • fél gránátalma
  • 4 egész diószem
  • 4 evõkanál dióolaj (ha nincs, akkor extra szûz olívaolaj)
  • 2-3 evõkanál gránátalma lé
  • 1 evõkanál fekete áfonya lekvár
  • 1 teáskanál méz (vagy barnacukor)
  • 2 csipetnyi fahéj
  • 2 evõkanál friss mentalevél
  • 2 evõkanál olívaolaj
  • nagy csipet só, õrölt színes bors

Elkészítése:

  • A gránátalma levét kicsavarjuk, a magjait kiszedjük, diószemeket felezzük.
  • A camembert sajtot nyolc szeletre vágjuk.
  • Elkészítjük az öntetet: egy tálikóban alaposan összekavarjuk a gránátalma levét, a mézet, az áfonyalekvárt, az olajat, a fahéjat, meg a sót.
  • Egy serpenyõben az olívaolajat felforrósítjuk, a bagettszeleteket megpirítjuk.
  • Minden szeletre sajtot helyezünk, egy-egy fél diószemet, mentalevelet, meglocsoljuk egy kevés öntettel, illetve megszórjuk gránátalma magokkal, és õrölt borssal.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/02/sajtos...

sponsored links

Keres?s