Sajtos tallérok gránátalmával
sponsored links
Ez az étel kikészített. Ahányszor beleharaptam, annyiszor a menyországban voltam. Annyira tökéletes ízharmónia, olyan kifinomult, hogy valóban páratlan ételrõl van szó. Minden elképzelésemet felülmúlta.
Egy baj van vele: képetelnség abbahagyni :)
Hozzávalók:
- 8 szelet bagett (ferdén szeletelve)
- 15 dkg camembert vagy bire sajt
- fél gránátalma
- 4 egész diószem
- 4 evõkanál dióolaj (ha nincs, akkor extra szûz olívaolaj)
- 2-3 evõkanál gránátalma lé
- 1 evõkanál fekete áfonya lekvár
- 1 teáskanál méz (vagy barnacukor)
- 2 csipetnyi fahéj
- 2 evõkanál friss mentalevél
- 2 evõkanál olívaolaj
- nagy csipet só, õrölt színes bors
Elkészítése:
- A gránátalma levét kicsavarjuk, a magjait kiszedjük, diószemeket felezzük.
- A camembert sajtot nyolc szeletre vágjuk.
- Elkészítjük az öntetet: egy tálikóban alaposan összekavarjuk a gránátalma levét, a mézet, az áfonyalekvárt, az olajat, a fahéjat, meg a sót.
- Egy serpenyõben az olívaolajat felforrósítjuk, a bagettszeleteket megpirítjuk.
- Minden szeletre sajtot helyezünk, egy-egy fél diószemet, mentalevelet, meglocsoljuk egy kevés öntettel, illetve megszórjuk gránátalma magokkal, és õrölt borssal.