Sajtos tallér
sponsored links
Judittal és Sanyival a Sok kicsi akció óföldeáki gasztronapján sajtos tallért is készítettünk Nagymamám receptje alapján. Új láttak neki a sütögetésnek, mintha ezer éve már ilyen kis ropogtatnivalókat gyártanának. Nagymamám régi tallérsütõjét használtuk és mit is mondjak, ugyanúgy funkcionál, mint 40 évvel ezelõtt :-)
Hozzávalók kb. 30-40 darab nagyobbacska tallérhoz:
35 dkg liszt
1 tojás
10 dkg sertés zsír
1/2 kk. szódabikarbóna
1 tk. só
10 dkg reszelt trappista/vagy gouda/vagy eidami sajt
olaj vagy zsír a forma kikenéséhez
1 tojás
10 dkg sertés zsír
1/2 kk. szódabikarbóna
1 tk. só
10 dkg reszelt trappista/vagy gouda/vagy eidami sajt
olaj vagy zsír a forma kikenéséhez
- A liszthez hozzáadjuk a tojást, a zsírt, a szódabikarbónát, a sót és a sajtot.
- A tallérsütõnket ki kell kenni étolajjal vagy olvasztott zsírral, hogy ne ragadjon bele a tészta.
- Ezután felforrósítjuk a sütõnket és a közepébe helyezünk egy golyót, majd összenyomjuk és fél-fél perc alatt megsütjük a tallérokat.
- Egy kis késsel rásegíthetünk a tallér kiszedésére, de sok esetben erre nincs is szükség.
- TIPP: A tésztába gyúrhatunk fûszereket vagy szezámmagot, a sajtokkal is kísérletezhetünk.
Gasztroblog Boldog Kuktától
Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!