Sajtos tallér
sponsored links
Vannak olyan családi receptek, amiket nem lehet elfeledni. Elpakolni a receptet, nem találni, de álomból felébredve , ismerõsnek fejbõl lediktálva bármikor ....ez egy ilyen recept. A mai napig nem mértem meg mennyi az "amennyit felvesz" megnevezés. De így is mindig sikerül.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg vaj (nem margarin)
1 evõkanál zsír
10 dkg reszelt sajt
1 teáskanál só
fél csomag sütõpor
1 tojás
tejföl, amennyit felvesz a tészta
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük. Majd hozzáadjuk a vajat, zsírt. Elmorzsoljuk. Belekeverjük a tojást is, és csak ezután teszünk hozzá annyi tejfölt , amennyit a tészta kíván. Könnyen összeállítható a tészta. Ezután, hogy könnyebb dolgunk legyen, diónyi kis gömböket formázunk a tésztából. Forró ostyasütõben ropogós, barnára sütjük.