Sajtos tallér

2018-03-27

sponsored links

Édesanyám keze mûve :)


Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 15 dkg vaj, 1 dl tej, 1 tojás, 1, 5 teáskanál sütõpor, só ízés szerint. A töltelékhez:  15 dkg vaj, 15 dkg reszelt sajt, pici só ,fél teáskanál pirospaprika.
Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sóval, sütõporral,  majd  elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tejet és nyújthatóra gyúrjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor kevés lisztet adunk még hozzá. Amíg elkészítjük a sajtkrémet, addig hûtõben tároljuk.
A krémhez a puha vajat elkeverjük a sajttal, paprikával és pici sóval, két részre osztjuk.
A tésztát két részre osztjuk, mindkettõt enyhén lisztezett deszkán vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk és egyenletesen rákenjük a sajtos krémet, szorosan feltekerjük.  Fóliába csomagolva 2-3 órára vagy egy éjszakára hûtõbe tesszük.
A kész rudakat kisujjnyi vastagra vágjuk és 160 fokra melegített sütõben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük (ne süssük túl, mert könnyen kiszárad!).

Megjegyzés: Ne ijedjünk meg, sütés közben a krémbõl a vaj kiolvad, de utána hûlés közben magába szívja újra és finom omlós lesz.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2018/03...

sponsored links

Keres?s