Sajtos-sós pöffeteg
sponsored links
Sokszor találkoztam már az interneten különbözõ édes pöffeteg variációkkal, de lehetséges vannak olyanok akik éppen egy sós változatot kóstolnának meg szívesebben. Így voltam ezzel én is, és gondoltam teszek egy próbát, majd kicsit átformáltam a tésztát, és megsütöm a saját ötletem alapján összeállított sajtos-sós pöffeteget. A tésztagolyóknak a felét egy csipet pirospaprikával összekevert lisztbe forgattam, még a másik felét szezámmagba, majd irány a sütõ. Sütés közben izgatottan be-be kukucskáltam a sütõablakon, és megelégedéssel nyugtáztam, hogy szépen növekednek, sülnek a pöffetegek. Alig gyõztem kivárni, hogy legalább langyosra hûljön, és megkóstolhassam. A végeredmény pedig magáért beszélt, mert pikk-pakk elfogyott az utolsó morzsáig.
Hozzávalók 20 db-hoz:
25 dkg liszt
6 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt (edami, trappista...) ...