Sajtos-szalonnás újkrumpli

2014-06-25

sponsored links



Oké, bacon és parmezán van rajta, de ha bacon és parmezán, akkor újburgonya, és az a cím meg nem tetszett. Jó lesz az krumplinak meg szalonnának is, mert ez nem is recept, csak ötlet inkább, de nemcsak köretnek, hanem önálló ételnek is megteszi. Persze nálunk sok hús mellé járt, mondanom se kell.

Hozzávalók:

1 kg közepes méretû újkrumpli
1 dl tejszín
5 dkg vaj
10 dkg bacon
3 dkg parmezán
4 ág rozmaring

A sütõt 200 fokra elõmelegítettem
Az újkrumplit sós vízben megáztattam (így állítólag nem fogja be annyira a kezet, és tényleg) lekapirgáltam a héját, egészen vékony szeletekre vágtam és egy mély tálban, lefolpackozva 5 percre betettem a mikróba 800 wattra. Sütõpapírral bélelt 20x30-as  tepsibe sorakoztattam, ráforgácsoltam a vajat, meglocsoltam a tejszínnel, megszórtam az egészen apróra vágott szalonnával, a rozmaringlevelekkel, alufóliával borítottam és betettem 30 percre a sütõbe. Levettem a fóliát, megszórtam a sajttal és még 10 pirítottam.

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2014/06/sajtos-sz...

sponsored links

Keres?s