Sajtos-sonkás spárga - U1
sponsored links
Tegnap olyan csuda friss spárgát tudtunk vásárolni és olyan méltányos áron, hogy rögtön 2 kg-ot is zsákmányoltunk. Evvel csak egy macera van: meg kell puccantani. Ez olyan kevésbé-szeretem-csinálni-dolog, de este filmnézés közben végül olyan hamar meg is csináltam, hogy szinte észre sem vettem. Vagy jó volt a film? Na de megérte! Ma ki is próbáltam valamit, hogy ne csak mindig levesben találkozzunk a madzaggal :)
Sajtos-sonkás sprága - U1
Ez kell hozzá: 12 szál firss, fehér spárga, 12 szelet csirkemellsonka, 12 szeletke füstölt sajt, 6 szelet nem füstölt sajt, pici vaj, só. Köretnek: lollo rosso és tölgylevél saláta levelek mosva, tépve. Dresszing: 4 ek. olívaolaj (imádom a zöld Bertollit mostanság), 1 ek. dióolaj, 1 mk. balzsamecet esszencia, csipet lenmagsó, egy kis granulált fokhagyma, csipet õrült bors :)
Így készül: a spárgákat forrásban lévõ, sós-édes (nem cukros!) vízben úgy fõzöm meg, hogy a...