Sajtos-sonkás hústorta
sponsored links
Hozzávalók:
- csirkemell filé
- sonka
- liszt
- tojás
- sajt
- bacon
- só
- bors
- A csirkemellet szeletekre vágjuk, a sajtot lereszeljük.
- Egy sütõtálat kibélelünk bacon szalonnával.
- A húst sózzuk-borsozzuk, majd a panírozással megegyezõ módon megforgatjuk lisztben, tojásban, végül reszelt sajtban, ezután pedig szorosan egymás mellé fektetjük a bacon-re.
- Ha egy réteg elkészült, lefedjük sonkával, majd így folytatjuk a rétegezést a lisztbe, tojásba és reszelt sajtba forgatott hússzeletekkel.
- Az utolsó réteget lefedjük baconnel.
- Sütõben 180 fokon, lefedve kb 40 percig sütjük.
- A befejezés kétféle módon történhet. Az egyik, hogy levesszük a fedõt/fóliát, és addig sütjük, amíg megpirul a teteje. A másik lehetõség, hogy kiborítjuk egy hõálló lapra, (pl szilikon sütõlap) és a sütõbe visszatéve pirosra sütjük.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Mivel nem volt otthon bacon, ezért azt is sonkával helyettesítettem, így is nagyon finom volt.
- Nem borítottam ki, jénai tálban sütöttem és abban szeleteltem fel.
- Egyszerû elkészíteni és igazán különleges, nagy sikert arat, mert gyakran használt hozzávalókból igazi újdonságot lehet varázsolni eme étel formájában.
- A recept forrása: http://szem-szajnak.postr.hu/sajtos-sonkas-hustorta?sec-p