Sajtos-sonk?s csavart
sponsored links
Hozz?val?k a t?szt?hoz:
- 75 dkg liszt (50 dkg finom + 25 teljes ki?rl?s?)
- 2 toj?ss?rg?ja
- 5 dl langyos tej
- 0,75 dl olaj
- 1 te?skan?l cukor
- 2 ev?kan?l s?
- 10 g sz?r?tott ?leszt?
A t?ltel?khez:
- 15 dkg reszelt sajt
- 15 dkg sonka v?kony cs?kokra v?gva
- a tetej?re: 1 toj?ss?rg?ja a ken?shez, m?k, szez?mmag a sz?r?shoz
Elk?sz?t?se:
- A hozz?val?kat ?sszegy?rjuk, majd rugalmas t?szt?v? dagasztjuk. A dagaszt?st v?gezheti dagaszt?g?p is. Ezut?n a t?szt?t letakarjuk, ?s langyos helyen a dupl?j?ra kelesztj?k.
- A megkelt t?szt?t ?tgy?rjuk, majd t?glalap alak?ra kiny?jtjuk, kb ujjnyi vastags?g?ra. Gondolatban h?rom r?szre osztjuk, ?s a k?zep?n, egy s?vban r?sz?rjuk a sajtot, meg a sonk?t. R?hajtjuk az egyik fel?t, ?s ezt is megsz?rjuk, majd betakarjuk a t?szta m?sik oldal?val. ?sszenyomkodjuk picit, majd hossz?ban k?tfel? v?gjuk k?z?pen ?gy, hogy a fels? r?sz?t ne v?gjuk el. Laz?n ?sszecsavarjuk, vigy?zva, hogy a t?ltel?k ne hulljon ki.
- Tov?bbi 20 percet kelesztj?k, majd toj?ss?rg?j?val lekenj?k, ?s megsz?rjuk m?kkal, szez?mmaggal. 200 fokos s?t?ben 25 perc alatt megs?tj?k.