Sajtos rúdak
sponsored links
Nem szoktam nagy sütés-fõzésbe bocsátkozni Húsvétkor, mert általában nem vagyunk itthon.Húsvét vasárnapján Anyósoméknál ebédelünk, hétfõn pedig Õk jönnek hozzánk, de semmi különös étellel nem készülünk. A bárányt a család nagy része nem szereti, úgyhogy nálunk marad a bevált csirke meg disznóhús.
Általában grillezni szoktunk nálunk az udvaron,ilyenkor egy kis süteménnyel készülök, de nem sokkal, mert nincs kinek.Az idén még az a pár süteményem sem sikerült úgy ahogy kellett volna.Nem tudom az okát,de semmi nem jött össze.A kalácsom túlkelt, a macaron próbálkozásom pedig egy furcsa habcsók formába fulladt.Az íze mindkettõnek isteni volt, de kinézetre,hát vitték volna a pálmát a 'ronda, de finom' kategóriában. Azért csak sikerült készítenem két áramkimaradás között valamiket.Jaj, nem is említettem, ez volt a hab a tortán. Amikor a legjobban kellett volna, nem volt áram.Na mindegy valahogy csak összejött egy sajtos rúd, ami igazából perecnek indult, de ez lett belõle.A receptet NoSalty-tól vettem kölcsön, annyit változtattam, hogy szódapor helyett sütõport és füstölt sajtot használtam.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 13 dkg reszelt sajt
- 15 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- 85 g 20 %-os tejföl
- 1,5 tk só
- 1 kk sütõpor
- A tetejére:
- 1 tojás
- 5 dkg reszelt sajt