Sajtos rúd
sponsored links
Egy nagyon finom és egyszerûen elkészíthetõ sajtos rudat ajánlok ma. Terike receptje alapján már többször elkészítettem.
Én Edami sajtból készítem és dupla adagot szoktam. Ha kicsit lágynak érzem a tésztát, vagy nagyon ragadósnak, pici lisztet szórok rá és jól összegyúrom.
Hozzávalók: (dupla adag)
40 dkg liszt, 25-30 dkg reszelt sajt (Edami), 6 ek. tejföl, 1 ek. só, 24-25 dkg vaj, a teteje megkenéséhez 1 tojássárga.
Elkészítés:
A vajat picit megolvasztom éppen csak ne legyen nagyon kemény, aztán elmorzsolom a liszttel. Hozzáadom a reszelt sajt jó 2/3-át, hogy maradjon a süti tetejére is szórni, a sót, a tejfölt és jól elkeverem, összegyúrom, ha úgy érzem, nagyon pici lisztet szórok még hozzá és jól összedolgozom. Kilisztezett deszkára kinyújtom ...