Sajtos rúd

2012-05-27

sponsored links


Egy nagyon finom és egyszerûen elkészíthetõ sajtos rudat ajánlok ma. Terike receptje alapján már többször elkészítettem.
Én Edami sajtból készítem és dupla adagot szoktam. Ha kicsit lágynak érzem a tésztát, vagy nagyon ragadósnak, pici lisztet szórok rá és jól összegyúrom.

Hozzávalók: (dupla adag)
40 dkg liszt, 25-30 dkg reszelt sajt (Edami), 6 ek. tejföl, 1 ek. só, 24-25 dkg vaj, a teteje megkenéséhez 1 tojássárga.

Elkészítés:
A vajat picit megolvasztom éppen csak ne legyen nagyon kemény, aztán elmorzsolom a liszttel. Hozzáadom a reszelt sajt jó 2/3-át, hogy maradjon a süti tetejére is szórni, a sót, a tejfölt és jól elkeverem, összegyúrom, ha úgy érzem, nagyon pici lisztet szórok még hozzá és jól összedolgozom. Kilisztezett deszkára kinyújtom ...

Folytats a blogon ... henimodernkonyhaja.blogspot.com/2012/...

sponsored links

Keres?s