Sajtos rúd
sponsored links
Mautner Zsófi azt írta hogy a világ legjobb sajtos rúdja.... és Mautner Zsófi receptjében újfent nem is csalódtam.... :)
Kb 22-25 centis rudakat csináltam, amik nagyon jól néznek így ki egy pohárba beleállítva.
Viszont... muszáj duplázni az adagot... vagy triplázni mert a szimpla adag nem sok... az pont arra elég hogy egyedül megeszegessem.. :)
Eredeti recept: itt
Hozzávalók:
100 g liszt
60 g vaj
80 g reszelt sajt
( én cheddart használtam )
nagy csipet só
2 ek tejszín
( nekem elég volt 1 ek is )
pirospaprika
kömény
mák
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Téglalappá nyújtjuk, majd kb 0,5 centi széles és min 20 cm-es hosszú rudakat szeletelünk.
Sütõpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket megszórjuk tetszés szerint pirospaprikával / köménnyel / egész mákkal stb stb.
180 fokra elõmelegített sütõben, kb 15 perc alatt készre sütjük õket.