Sajtos rugelach

2014-01-27

sponsored links

Megint Puffin-recept. Az õ receptjeiben sosem csalódom, mindig tökéletesek.Az õ blogja olyan,hogy minden egyes receptjét megcsinálnám, annyira az én világom. Ez a sajtos rugelach se váratott magára sokat, de legközelebb dupla vagy inkább tripla adaggal indítok,mert ezt a 16 db-ot azon melegében be tudtam volna tolni...Volt már egy édes rugelach a blogon, jelentem, sósan is megállja a helyét, sõt, nekem így még jobb is. 


Hozzávalók:
16 db tekercshez

12 dkg natúr krémsajt ( Philadelphia)
12 dkg vaj/ margarin
fél tk. só
15 dkg liszt

A kenéshez:
1 tojás

Tölteléknek:
15 dkg reszelt edami sajt



Elkészítés:
1. A lisztet a sóval, vajjal/margarinnal, krémsajttal összegyúrjuk és 1 órára hûtõbe tesszük.
2. A tésztát elfelezzük, átgyúrjuk és lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. ( Helyezzünk rá egy tányért, vágjuk körbe, így szabályos körünk lesz.)
3. Vágjuk 8 cikkelyre a kört és a cikkek szélesebb végére tegyünk reszelt sajtot, kicsit nyomkodjuk le majd tekerjük fel õket a szélesebb végüknél kezdve.
4. Hasonlóképp járjunk el a másik tésztadarabbal is, így 16 kiflink lesz. Tegyük õket sütõpapíros tepsire, felvert tojással kenjük le a tetejüket és szórjuk meg a maradék sajttal.
5. 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 25 perc alatt süssük õket pirosra, ropogósra.
A leesõ tésztaszéleket összegyúrhatjuk és mini tekercseket csinálhatunk belõle.



Folytats a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s