Sajtos ropi
sponsored links
A húgom születésnapján kóstoltam ezt a fajta sajtos rudat vagy ropit és rögtön el is kértem egy kedves ismerõstõl Sacitól a receptet. Tegnap délelõtt pedig gondoltam egyet és szilveszter estére megsütöttem. Nagyon finom és gyorsan megvan, itt is köszönöm a receptet! :)
- 400 g liszt
- 250 g vaj
- 1 kávéskanál só
- késhegynyi sütõpor
- 2 tojássárgája
- 200 g reszelt sajt
- annyi tejföl hogy közép kemény tésztát kapjunk
Elkészítés:
- A sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
- A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, sütõport,
- sajtot, 2 tojássárgáját és összegyúrjuk a tejföllel.
- Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, megkenjük tojássárgával és rászórjuk a sajtot.
- Derelye vágóval vékony csíkokat vágunk és ízlés szerint daraboljuk. zsírpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk õket.
- 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Ne süssük túl.
Jó étvágyat!