Sajtos párna
sponsored links
Omlós, csupa sajtos és amilyen egyszerû, annyira finom! A tésztájában is van sajt, emiatt olyan jó rugalmas és könnyen kezelhetõ. Viszont nem tartalmaz semmilyen fújtatószert, nem kell pihentetni, ezért jó gyorsan el lehet készíteni. Imádni való kis sós finomság, próbáljátok csak ki! :)
Hozzávalók: kb. 70-75 darabhoz
- 35 dkg sima liszt
- 25 dkg szobahõmérsékletû vaj (vagy margarin)
- 20 dkg reszelt sajt (például trappista vagy füstölt sajt)
- 1 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
- 1 kis doboz tejföl - 150 g-os (de valószínû nem kell az egész dobozzal, ezért csak fokozatosan adjuk hozzá)
A tetejére:
- 1 tojásfehérje
- 2-3 dkg reszelt sajt
Ha Ti is szeretnétek ilyen kellemes pasztell színû kerámia készletben tálalni a finomságokat
és kínálni hozzá a finom kávét vagy teát,
látogassatok el Gabriella Webáruházába az alábbi linken:
Elkészítés:
1. A lisztben elkeverjük a sót, a reszelt sajtot, majd elmorzsoljuk a vajjal, végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (lehet, hogy nem kell hozzá az egész doboz tejföl)
2. Az összeállított tésztát kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, tetejét lekenjük a tojásfehérjével, majd derelyevágóval négyzetekre vágjuk (kb. 4x4 cm-es négyzetekre, vagy amilyenre tetszik).
3. Sütõpapíros tepsire tesszük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal és elõmelegített 200 fokos sütõben alsó-felsõ sütésen kb. 15 percig sütjük. (A sütési idõ csak tájékoztató jellegû, sütõtõl függõen eltérhet, de inkább picit világosabbra süssük - ha már van itt-ott szép pirult színe, akkor kivehetjük a sütõbõl.)
Jó étvágyat!
Forrás: Szepessy Vilma - Karácsonyi sütemények, desszertek