Sajtos pufi - forrázott (égetett) tészta sós változatban
sponsored links
Ez egy gyorsan összeállítható sós nassolni való, aminek az alapja a az ún. égetett vagy forrázott tészta. Ez az elnevezés abból adódik, hogy a lisztet "megégetjük" a készítés során.
Hozzávalók:
Kb. 60 darabhoz:
5 dl tej
16 dkg margarin/vaj
2 teáskanál só
30 dkg finomliszt
6 db tojás
24 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tejet, a margarint/vajat és a sót együtt felforraljuk (egy nagyobb fazékban/lábasban szoktam). Beleöntjük egyszerre a lisztet, és addig keverjük, amíg a fazék/lábas oldaláról el nem válik (pár perc).
Ekkor levesszük a tûzrõl, és egyenként beleütjük a tojásokat, és jól elkeverjük a gépi habverõ dagasztóspiráljával. Majd hozzáadjuk a sajtot, és ezzel is jól elkeverjük.
Kivajazott (vagy sütõpapíros) tepsibe hideg vizes kézzel vagy habzsák segítségével kis (kb. diónyi nagyságú) gombócokat formázunk/nyomunk.
Kb. 30 perc alatt 180 fokra elõmelegített sütõben megsütjük. A sütõt kb. 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik.