Sajtos puffancs

2012-01-16

sponsored links


Egy újabb elfelejtett fotó...idõnként nem árt ápolni a véreimben rólam kialakult negatív képet. Azaz azt, hogy képtelen vagyok rövid idõn belül feltölteni egy-egy receptet. :P A nem is olyan távoli múltban (viszonyítás kérdése, ugye), még a férjem szülinapjára :D készítettem ezeket a sajtos puffancsokat, amik úgy egyébként mindenkinek nagyon ízlettek. Bár a krokettért nem igazán rajongok, ez egy ahhoz hasonló, mégis szerintem sokkal jobb ízû étel, így érdemes feljegyeznem a késõbbiekre.
Ötlet Edith-tõl - nagyon szépen köszönöm! :)

A héjában, sós vízben, megfõzött burgonyákat még melegen megtisztítottam, és krumplinyomóval alaposan összetörtem. Hozzáadtam a vajat, a lereszelt sajtokat, és a tojásokat, majd sóztam és fûszereztem. Nedves kézzel golyókat formáztam, ezeket zsemlemorzsában megforgattam és bõ, forró olajban kisütöttem.
Köretként is finom, de salátával (és akár más golyóbisokkal) együtt nekem fõételként is tökéletes.

Hozzávalók 25-30 kisebb puffancshoz: ...

Folytats a blogon ... www.egycsipet.hu/2012/01/sajtos-puffa...

sponsored links

Keres?s