Sajtos pogácsa

2012-11-10

sponsored links


Ha lenne olyan listám, hogy 10 dolog, ami nélkül értelmetlen az élet, akkor azon a frissen kisült pogácsa biztosan szerepelne. És nem hiszek abban, hogy ha melegen bezabálunk belõle, akkor betegek leszünk , mert mi soha nem tudjuk megvárni, hogy kihûljön és eddig még (kopp-kopp) kutya bajunk sem volt.
A receptet egy régi, 1982-es kiadású szakácskönyvemben találtam, vajas pogácsa néven. Ezt bõvítettem ki, változtattam át (2 tojássárgája helyett 1 egész, több liszt és tejben felfuttatás, plusz a sajt) így lett belõle sajtos pogácsa. Az utolsó tepsire nem jutott sajt, így arra magmix (mandula, szezámmag, tökmag, fenyõmag) került, ami szintén nagyon finom lett (nekem ez a verzió ízlett jobban), csak kevés. Mert pogácsából lehetetlenség eleget sütni.

Hozzávalók:
600g liszt
250g vaj
1 csapott ek. só
30g élesztõ
1 tk. cukor
0,5 dl tej
2dl tejföl ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Ptipite/~3/zj...

sponsored links

Keres?s