Sajtos pogácsa gyorsan
sponsored links
Igen, megint egy pogácsa recept ... De a hétvégén váratlan vendégeink jöttek, alig pár órával elõtte szóltak. Mivel más dolgom is volt, nem volt idõm hosszadalmas sütésekre, ezért olyan receptet kerestem, amit csak össze kell gyúrni, és már mehet is a sütõbe. Receptet találtam bõven, viszont a legtöbbe sok reszelni való sajt kellett bele, nekem meg épp csak 2-3 dkg volt itthon.
Akkor fogtam egy régebbi receptemet, és átvariáltam azokra az alapanyagokra, amit a hûtõben találtam. :)) Finom lett a végeredmény.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
12 dkg vaj /vagy margarin/
14 dkg krémsajt /nekem most egy doboz háromszög sajt/
2 dcl tejföl
3 csapott teáskanál só
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 sütõpor
A tetejére:1 tojás, kb. 3 dkg reszelt füstölt sajt, szezám- és köménymag.
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajtot. Egy pizzavágóval hosszúkás rudakra vágtam. A felét szezámmaggal, a másik felét köménymaggal szórtam meg. Pogácsákat is szaggathatunk belõle, de ez a pizzavágós módszer egyrészt gyorsabb, másrészt pedig nincs hulladék. :)
Sütõpapírral bélelt tepsire raktam, és 180 °C-ra elõmelegített sütõben kb. 25 perc alatt készre sütöttem.
Másnapra is maradt egy kevés, így letesztelhettem, ugyanolyan élvezhetõ maradt.