Sajtos-paradicsomos csavart husi
sponsored links
A nagymamám szokott paradicsomos csavart husit csinálni, amikor is a kivert karaj szeleteket megkeni sûrített paradicsommal, és lassú tûzön egy kis rozmaringgal incsi-fincsire fõzi! :D
Tõle vettem az ötletet, csak megspékeltem egy kis sajttal & sütõben sütöttem ki! :P
Krumplipürével & párolt zöldséggel tálaltam, és nagyon finom lett! ;)
A recept:
- 12 szelet karaj - kiklopfolva
- 2 kis konzerv sûrített paradicsom
- 12 szelet sajt - én trappistát használtam, de ementálival vagy másféle sajttal is finom ;)
- 1 ek zsír
Fûszerek:
- 1 ág rozmaring
- 1-1 kk só-bors
A hússzeleteket sózzuk-borsozzuk, majd megkenjük egy-egy kiskanál sûrített paradicsommal, ráteszünk egy-egy szelet sajtot, majd feltekerjük, és egy kizsírozott tepsibe rakosgatjuk õket. A kimaradt paradicsom pürét egy kevés vízzel hígítva rákenjük a hústekercsekre, rátesszük a rozmaringot, és lefedjük alufóliával.
Elõmelegített sütõben 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve további 10 percig pirítjuk.