Sajtos palacsinta levesbetét
sponsored links
Van egy étterem, ahol mindig palacsintabetétes erõlevest eszem, mert nagyon szeretem, amikor a forró levesben nyúlik a sajt. Teljes egyszerûséggel az üres sós palacsintákat felszeletelve a csészébe rakják, megszórják reszelt sajttal és erre merik rá a forró levest. Ezt a variációt már kipróbáltam itthon is, de most annyit változtattam rajta, hogy a kisütött palacsintára szórtam a sajtot, majd félbe hajtottam és még egy kicsit így sütöttem. Jól összeragasztotta a sajt a palacsintát. Ezután ujjnyi csíkokra szeleteltem és ezt tettem a forró levesbe tálalás elõtt. A másik variáció szerint a palacsintákat még a serpenyõben megszórtam sajttal, a lapát segítségével feltekertem. Így is jól összeolvadt a forró palacsintasütõben. Ezután rézsútosan csigákra szeleteltem. Ez a megoldás nagyon jól is mutatott, persze ...