Sajtos-olívabogyós mini pizzák
sponsored links
Az elmúlt idõszakban több olvasóm is kért tõlem jól bevált pizzareceptet. Ugyan szerepelt már korábban a blogon pizza és pizza tészta, de azok még nem csökkentett szénhidráttartalmú lisztekbõl készültek. Alapesetben a pizzatésztába szoktam tenni savót, mert szerintem határozottan jobb lesz a tészta állaga, de mivel tudom, hogy nem feltétlenül van minden hûtõben/mélyhûtõben savó így most azt elhagytam a receptbõl. Én most kisebb formájú pizzákat készítettem, de természetesen formázhatjuk nagyobb méretûre is a pizzáinkat.
Hozzávalók a tésztához:
45 dkg csökkentett szénhidráttartalmú liszt
1 dl tej
3 dl langyos víz
2 dkg élesztõ
1 ek sikér (elhagyható)
1 kk "negyedkanál" cukor ...
45 dkg csökkentett szénhidráttartalmú liszt
1 dl tej
3 dl langyos víz
2 dkg élesztõ
1 ek sikér (elhagyható)
1 kk "negyedkanál" cukor ...