Sajtos makaróni ? ?Végigfõzni a Meatless-t?
sponsored links
Azt írta a könyv, hogy ez a szokásosnál ?könnyebb? verzió (nem elkészítésre, hanem kalóriára). Hááát azokkal az adagokkal biztosan, 6 dkg tészta két fõre még szerintem is nagyon kevés, úgyhogy a receptbõl kiindulva kicsit átvariáltam a mostanában szokásos mac?n?cheese receptemet.
Hozzávalók:
- 10 dkg kisméretû, ?kanyarodós? tészta*
- 1 marék kukoricapehely, kicsit összetörve
- 4-4,5 dl tej
- 2 dkg vaj
- 2 evõkanál liszt
- 1 teáskanál mustár
- szerecsendió
- só
- 2 evõkanál frissen reszelt parmezán
- 6 dkg cheddar, lereszelve
- pár paradicsomkarika
*magyar termékeket általában szarvacskának hívják, az angolt macaroni-nak, az olaszt megint máshogy, én olyan durumtésztát szoktam ehhez venni, aminek 6-7 percnél nem több a fõzési ideje, hogy minél kevesebb ideig kelljen a sajtmártásban fõzni (hogy kisebb eséllyel égessem oda az alját?)
A vajból, a lisztbõl és a tejbõl besamelt fõzök. A kétfél sajtból 1-1 evõkanálnyit a kukoricapehelyhez keverek,a többit belekeverem a besamelbe. Sóval, mustárral, szerecsendióval fûszerezem. Hozzáadom a tésztát, és gyakori keverés mellett a tészta fõzési idejénél két perccel kevesebb ideig fõzöm.
Átteszem egy sütõtálba (egy nagyobba vagy két egyszemélyesbe,a tetejére rakom a paradicsomkarikákat, rászórom a sajtos kukoricapelyhet, és elõmelegített, 180 fokos sütõben 20 percig sütöm. A sütõbõl kivéve tálalás elõtt pár percig hûlni hagyom.
2 adag lesz belõle