Sajtos makaróni ? ?Végigfõzni a Meatless-t?

2014-02-08

sponsored links

Azt írta a könyv, hogy ez a szokásosnál ?könnyebb? verzió (nem elkészítésre, hanem kalóriára). Hááát azokkal az adagokkal biztosan, 6 dkg tészta két fõre még szerintem is nagyon kevés, úgyhogy a receptbõl kiindulva kicsit átvariáltam a mostanában szokásos mac?n?cheese receptemet.

Hozzávalók:

  • 10 dkg kisméretû, ?kanyarodós? tészta*
  • 1 marék kukoricapehely, kicsit összetörve
  • 4-4,5 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 2 evõkanál liszt
  • 1 teáskanál mustár
  • szerecsendió
  • 2 evõkanál frissen reszelt parmezán
  • 6 dkg cheddar, lereszelve
  • pár paradicsomkarika

*magyar termékeket általában szarvacskának hívják, az angolt macaroni-nak, az olaszt megint máshogy, én olyan durumtésztát szoktam ehhez venni, aminek 6-7 percnél nem több a fõzési ideje, hogy minél kevesebb ideig kelljen a sajtmártásban fõzni (hogy kisebb eséllyel égessem oda az alját?)

A vajból, a lisztbõl és a tejbõl besamelt fõzök. A kétfél sajtból 1-1 evõkanálnyit a kukoricapehelyhez keverek,a  többit belekeverem a besamelbe. Sóval, mustárral, szerecsendióval fûszerezem. Hozzáadom a tésztát, és gyakori keverés mellett a tészta fõzési idejénél két perccel kevesebb ideig fõzöm.
Átteszem egy sütõtálba (egy nagyobba vagy két egyszemélyesbe,a  tetejére rakom a paradicsomkarikákat, rászórom a sajtos kukoricapelyhet, és elõmelegített, 180 fokos sütõben 20 percig sütöm. A sütõbõl kivéve tálalás elõtt pár percig hûlni hagyom.

2 adag lesz belõle


Folytats a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2014/02/sajtos-...

sponsored links

Keres?s