Sajtos makaróni bazsalikommal, aszalt paradicsommal
sponsored links
Sokáig nem készítettem ezt az igazi komfortételt. Valahogyan nem láttam benne korábban túlzott fantáziát.
Rachel Allen szakácskönyvét teszteltem, amikor elsõként szúrtam ki a sajtos makarónit, szerintem azért, mert ez tartozott azon kevesek közé, melyeket még nem készítettem. Akkor sajtos penne készült:
Nem vagyok nagy tésztás, de a családnak nagyon ízlett. Azért nem túrja ki az olaszos tésztákat a menüsorból, penne arrabiata többször készül, de igazi színfolt a gyorsan valami finomat kategóriában.
Persze most is beújítottam, került a sajtos makaróniba aszalt paradicsom és bazsalikom is. J
Hozzávalók 4 adaghoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
6 dl forró tej
2 teáskanál dijoni mustár
frissen õrölt Himalája só és színes bors
10 dkg aszalt paradicsom apróra vágva
1 csokor bazsalikom levele durvára vágva
1 fej édes hagyma finomra vágva
1 gerezd fokhagyma finomra vágva
20 dkg vegyes sajt ? gruyére és vörös cheddar durvára reszelve
20 dkg makaróni (szarvacska tészta) frissen kifõzve
A vajon megdinszteltem a finomra vágott hagymát és aszalt paradicsomot, hozzáadtam a fokhagymát, majd elkevertem a liszttel. 1 percig pirítottam, majd apránként felöntöttem a tejjel, folyamatos keverés mellett. Ízesítettem mustárral, sóval, borssal, majd hozzáadtam a sajt ? részét.
Hagytam a sajtot felolvadni, majd hozzáadtam a kifõzött makarónit és elkevertem.
Jénaiba öntöttem és megszórtam a maradék sajttal és betoltam a 200 C fokra elõmelegített sütõbe grill-forró levegõ programra, amíg a sajt aranybarnára nem pirult, körülbelül 20 perc alatt.
Isteni illata volt és nagyon jól nézett ki. Az ízérõl csak annyit, hogy hûlt helye maradt! J