Sajtos-leveles kosárka
sponsored links
Hozzávalók 12 kosárkához:
- 1 csomag (27 dkg) készre nyújtott leveles tészta
- 1,25 dl víz
- 1 nagy csipet só
- 2,5 dkg vaj
- 7,5 dkg liszt
- 2 tojás
- 5 dkg trappista sajt
a tepsihez:
- vaj
- liszt
- A leveles tésztát kitekertem, kb. 24 x 40 cm-es lapot kaptam.
- A virág alakú kiszúróval 12 lapot szúrtam ki belõle, mindet a muffintepsi vajazott-lisztezett mélyedéseire tettem.
- A lisztezett formázó segítségével a sütõforma falára simítottam, így alakítva ki a kosárkaformát.
- A vizet a sóval és a vajjal felforraltam.
- Beleszórtam a lisztet, és addig fõztem, amíg összeálló, az edény falától elváló masszát nem kaptam.
- A tûzrõl levéve hagytam langyosra hûlni.
- Kézi mixerrel egyesével belekevertem a tojásokat, majd a reszelt sajtot is.
- A masszát csillagcsöves habzsákba töltöttem, és a tésztakosarakba adagoltam.
- Elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 35 perc alatt készre sütöttem.
Kosárka kiszúró készletet a Cookori.com-nál tudtok beszerezni, a receptet pedig megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin júliusi számában is.