Sajtos-köményes tallérok
sponsored links
Hozzávalók: 250-275 g liszt*, 125 g vaj, 100 ml tejföl, 1 db tojás, 15 g élesztõ, egy-két csipet tengeri só, Cheddar sajt, köménymag.
Az élesztõt kevés langyos tejben (víz is megteszi) egy csipet cukorral felfuttattam. Az átszitált lisztet enyhén sóztam, majd beledolgoztam a puha vajat. A morzsás tésztához adtam a tejfölt, a tojást és az élesztõt. Sima tésztává gyúrtam.
Kinyújtottam (5-7 mm), leszórtam finomra reszelt Cheddar sajttal és...
Az élesztõt kevés langyos tejben (víz is megteszi) egy csipet cukorral felfuttattam. Az átszitált lisztet enyhén sóztam, majd beledolgoztam a puha vajat. A morzsás tésztához adtam a tejfölt, a tojást és az élesztõt. Sima tésztává gyúrtam.
Kinyújtottam (5-7 mm), leszórtam finomra reszelt Cheddar sajttal és...