Sajtos krémleves

2014-04-11

sponsored links

sajtos-kremlevesHozzávalók:
4 szelet elõzõ napról megmaradt kenyér, 3 evõkanál vaj, 2 evõkanál liszt, 1 db leveskocka, fél liter tej, 5 dkg trappista sajt, 5 dkg füstölt sajt, só ízlést szerint
õrölt fehér bors ízlés szerint (ha nincs, jó a fekete bors is), õrölt szerecsendió ízlés szerint (elhagyható), szárított petrezselyem nyáron lehet friss, apróra vágott petrezselyem.

 

Elkészítése:
A kenyeret kockákra vágom és 1 evõkanál vajban aranybarnára, ropogósra sütöm. A sajtokat lereszelem. A sajtot akkor lehet legjobban reszelni, ha elég kemény. A puha fajtákat vágjuk inkább kockára, és hagyjuk úgy felolvadni a levesben.Megolvasztom a 2 evõkanál vajat, beleszórom a lisztet és fehéredésig keverem alacsony lángon. Felengedem fél liter vízzel, és simára kevergetem, majd 10 percig fõzöm.Ezután hozzáöntöm a tejet, beleteszem a húsleveskockát és felfõzöm. Beleszórom a sajtokat és addig keverem, amíg el nem olvad, majd leveszem a tûzrõl. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem.A szerecsendióval óvatosan, mert elég intenzív íze van.Kenyérkockákkal és petrezselyemmel tálalom.


Folytats a blogon ... sajtokvilaga.com/sajt-es-gasztronomia...

sponsored links

Keres?s