Sajtos kréker
sponsored links
Szilveszterre sütöttem ilyer elõször, akkora sikert aratott, hogy Dorka azt kérte, ezt süssem a névnapjára, ezt szeretné vinni a suliba. Mivel akkor idõhiány miatt nem mentettem le a receptet, gyorsan elkezdtem kajtatni a neten, hogy hol is olvastam. Ezúton is köszönöm Rupáner-konyhának a receptet!
Hozzávalók:
22 dkg liszt
1 tk só
20 dkg margarin
20 dkg reszelt trappista sajt
2 tojás sárgája
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a sajtot, végül a tojások sárgájával összegyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és hûtõben pihentetjük egy órát. Én reggel dobtam össze a tésztát, és este munka után sütöttem ki.
Lisztezett gyúródeszkán kb fél cm vastagra sodorjuk, derelyevágóval 1,5x1,5 cm-s négyzetekre vágjuk, fogpiszkálóval lyukakat szúrunk a négyzetekbe.
Sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kréketeket és 180 fokra elõmelegített sütõben 15 perc alatt megsütjük.