SAJTOS KRÉMLEVES PIRÍTOTT KENYÉRKOCKÁKKAL
sponsored links
Mennyei ez a leves! Tényleg nagyon krémes, selymes, sûrû... és az íze... hmmm... Csupa sajt! Nem tudom már mivel fokozni, hogy rávegyelek benneteket, ezt a levest tényleg el kell készíteni > fõleg aki imádja a sajtlevest! :)
Én imádom a krémleveseket, azt is írhatnám, hogy krémlevesfüggõ vagyok. :-) Eddig más recept alapján készítettem a sajtlevest, ami szintén nagyon fincsi volt (azt a levest még Enikõ unokatesómtól tanultam sok-sok évvel ezelõtt). Ezt a receptet pedig valamelyik nap a Mester Szakácskönyvemben találtam, és amikor megláttam (a gyönyörû tálalást is), akkor rögtön tudtam, hogy ki kell próbálnom... Azt hiszem ez lesz ezentúl a No 1. sajtleves terén! ;-) Ja és ami még mellette szól, hogy elõkészületekkel együtt 30 perc alatt kész van! (valljuk be, ez sem mellékes:))
Ma ez a leves volt a vacsoránk + bolognai spagetti. A levest viszont már délután elkészítettem, és amikor a férjem megérezte az illatát, mondta, hogy Õ most nem várja meg a spagettit, abból majd eszik késõbb, de neki ez a leves most azonnal kell, mert valami isteni az illata. Olyan jóízûen ette, hogy Milán is megkívánta, és Õ is evett belõle elég sokat. (Pedig Milán nagyon válogatós, minden ételt "megszaglászik", és az étvágya sem valami jó, de ez a leveske nagyon ízlett neki is.:))
Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 szelet elõzõ napról megmaradt kenyér
- 3 evõkanál vaj
- 2 evõkanál liszt
- 2 db leveskocka ...