Sajtos kiflikék
sponsored links
Ezt a receptet már amikor megtaláltam, tudtam, hogy nem így fogom megcsinálni, mert ekkora családnak nem éppen kiadós, hogy tizenkét kiflit csináljak, hanem lett belõle 32 :) Igaz, ezek sokkal kisebbek lettek, de délután ebbõl egy is bõven elég volt :)
Hozzávalók 32 db-hoz:
35 dkg liszt
35 dkg rétesliszt
4 dkg élesztõ
1 dl tej
1 dl olaj
35 dkg joghurt
2 tojás
1 ek. só
1 kk. cukor
A töltelékhez:
5 dkg olvasztott vaj
25 dkg reszelt sajt
1 tojás a kenéshez
Az élesztõt a langyos tejben picit felfuttatom a cukorral együtt. A tészta többi hozzávalóját összekeverem és a megkelt élesztõvel együtt összegyúrom, amit langyos helyen, lefedve a duplájára kelesztek. Kicsit átgyúrom õket és 12 részre osztom. Minden "bucit" kb. 20 cm átmérõjû körré nyújtok, és három-három lapot egymásra helyezek úgy, hogy közte megkenem olvasztott vajjal és megszórom sajttal, a legfelsõ lapot is.
Éles késsel nyolc egyenlõ háromszögre osztom, és minden háromszöget feltekerek kifli formára. A tepsiben hagyok helyet köztük, mert megnõnek a sütés közben. Kb. 15-20 perc alatt 200°-on aranybarnára sütöm õket.