Sajtos kifli
sponsored links
Hétfõ esti péksüteménynek gondoltam ezt a kiflit, az is lett, de nem egy "hétköznapi"
ez valami Mennyei.
Nem kevés zsömlét, kiflit stb. készítettem az elmúlt tizen-néhány évben de ez, benne van az elsõ háromban. Sokat gondolkodtam mi lehet az oka, hogy ennyire csudajó.
Két dologra gondolok: az egyik a csodás, mascarpone sûrûségéhez hasonlító házi tejföl. A másik az olívaolaj, amit bõségesen mértem a tésztába. A "parasztkenyér"nek nevezett kenyérnél jöttem rá, hogy nem kell sajnálni belõle az olívaolajat, lehet az több egy-két evõkanálnál.
Sajtos kifli
Hozzávalók
300 gr kenyérliszt ( nagymama féle)
200 gr teljeskiõrlésû tönkölybúza liszt
150 gr langyos víz
150 gr házi tejföl
50 gr olívaolaj
1 db tojássárgája ...