Sajtos keksz
sponsored links
Bulira sütöttem, ahova a barátnõimet hívtam meg egy kis levendulás rozé mellé csipegetni. Van egy jól bevált receptem,- (35-40 dkg liszt, 25 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, só, fél citrom leve a tésztába. Egy éjszakát pihen, másnap 2 mm-esre kinyújtom, megkenem tojással, megszórom reszelt sajttal, 200-220 fokon 8-10 perc alatt megsütöm.) - ami a világon a legegyszerûbb, de most mást gondoltam.
Hozzávalók:
A tésztához:
Tetejére:
Elkészítése:
Minden tésztához való alapanyagot dagasztógép üstjébe mértem és 5 perc alatt rugalmasan puha tésztát gyúrt belõle a gép. Folpackba csomagolva egy órát hûtõben pihentettem. Utána négy részre osztottam a tésztát. Enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra kinyújtottam. Az egész lapot sodrófára téve a sütõpapírral bélelt tepsibe emeltem. Tetejére parmezán sajtot reszeltem, majd a tésztát felvágtam derelyevágóvalkisebb téglalapokra. 200 fokos sütõben 8-10 perc alatt megsütöttem.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg tönköly fehér liszt
- 25 dkg reszelt sajt (ementáli)
- 20 dkg szoba hõmérsékletû vaj felkockázva
- 1 dl tejföl
- 1 tk só
Tetejére:
- 5 dkg parmezán sajt
Elkészítése:
Minden tésztához való alapanyagot dagasztógép üstjébe mértem és 5 perc alatt rugalmasan puha tésztát gyúrt belõle a gép. Folpackba csomagolva egy órát hûtõben pihentettem. Utána négy részre osztottam a tésztát. Enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra kinyújtottam. Az egész lapot sodrófára téve a sütõpapírral bélelt tepsibe emeltem. Tetejére parmezán sajtot reszeltem, majd a tésztát felvágtam derelyevágóvalkisebb téglalapokra. 200 fokos sütõben 8-10 perc alatt megsütöttem.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.