Sajtos keksz

2014-04-22

sponsored links

Bulira sütöttem, ahova a barátnõimet hívtam meg egy kis levendulás rozé mellé csipegetni. Van egy jól bevált receptem,- (35-40 dkg liszt, 25 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, só, fél citrom leve a tésztába. Egy éjszakát pihen, másnap 2 mm-esre kinyújtom, megkenem tojással, megszórom reszelt sajttal, 200-220 fokon 8-10 perc alatt megsütöm.) - ami a világon a legegyszerûbb, de most mást gondoltam.


Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg tönköly fehér liszt
  • 25 dkg reszelt sajt (ementáli)
  • 20 dkg szoba hõmérsékletû vaj felkockázva
  • 1 dl tejföl
  • 1 tk só

Tetejére:

  • 5 dkg parmezán sajt


Elkészítése:

Minden tésztához való alapanyagot dagasztógép üstjébe mértem és 5 perc alatt rugalmasan puha tésztát gyúrt belõle a gép. Folpackba csomagolva egy órát hûtõben pihentettem. Utána négy részre osztottam a tésztát. Enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra kinyújtottam. Az egész lapot sodrófára téve a sütõpapírral bélelt tepsibe emeltem. Tetejére parmezán sajtot reszeltem, majd a tésztát felvágtam derelyevágóvalkisebb téglalapokra. 200 fokos sütõben 8-10 perc alatt megsütöttem.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.

Folytats a blogon ... evinenikulinariskalandozasai.blogspot...

sponsored links

Keres?s