Sajtos habroló
sponsored links
Végy egy (vagy több) adag bolti levelestésztát, vágd csíkokra, tekerd fel zsiradékkal megkent sütõcsövekre (hmm... van biztos hivatalos neve is), kend meg tojássárgájával, süsd meg, és készíts hozzá tölteléket, ami lehet édes is (klasszikus: tejszínhab), de itt és most sós került bele.
Sajtos habroló |
Készítettem besamell-mártást; vajat megolvasztottam, lisztet adtam hozzá, pár percig "fehérítettem", majd forró tejjel felengedtem, és pár percig fõztem, hogy a liszt "nyers" íze eltûnjön. Az arányai kb. a következõk: 1 evõkanál liszthez 1 dkg vaj és 1 dl tej kell, de most több liszttel készült, hogy ne folyjon ki a tésztából. Ehhez a mennyiséghez kb. 3 : 3 kellett.
Ez a mártás az alapja sokféle ételnek; tovább dúsíthatjuk - mint jelen esetben tettem - tojássárgájával és reszelt sajtokkal, ekkor Gratin-mártást kapunk. A sót se felejtsük ki belõle.
Mindezt habzsákba szedtem, belenyomtam a megsütött rolókba. A végeit reszelt sajtba mártottam.
Apu szülinapjára készült még decemberben, TORTA helyett!