Sajtos gombóc meggymártással
sponsored links
Hozzávalók: sajtos gombóchoz: 1 szelet kenyér, 1/2 dl tej, 1 db tojás, 5 dkg. reszelt sajt, 1 mk. õröltbors, 1 mk.só,petrezselyem, sz.sz. liszt, olaj,mártáshoz: fél üveg meggybefõtt, 1 dl tejföl, 1 ek. liszt.
Elkészítése: A kenyérnek a héját levágtam és a kenyeret apró kockákra felszeleteltem kevés olajon megpirítottam majd kis tálkába tettem és ráöntöttem a tejet kb. 10 hagytam közben megkevertem. A tojást felvertem hozzá öntöttem a kenyérrõl a kevéske tejet, õröltborsot, sót és a felaprított petrezselymet tettem hozzá összekevertem az egészet majd a reszelt sajtot a kenyeret és annyi liszttel(nekem kb.3-4 ek.volt) kevertem össze hogy utánna kézzel formálható massza legyen. Forrásban lévõ enyhén sós vízbe tettem a vizes ...