Sajtos-gombás csiga
sponsored links
Nagyon szeretek ötleteket begyûjteni más gasztro bloggerektõl. Kicsit átvariálom õket a mi ízlésünknek megfelelõen, de az alapötletek is remekek. Így volt ez a mai ebédünk esetében is, ahol az alapot ezen a blogon találtam meg. A szalonnát elhagyva belõle máris remek böjtös, vagy hús nélküli fogást varázsoltam az asztalra.
Hozzávalók 6 fõ részére: a tésztához 250 gr tönkölyliszt, 250 gr tk búzaliszt, 1 cs szárított élesztõ, 1 egész tojás, 100 ml tejszín, 50 ml olívaolaj, só, pici cukor. A töltelékhez : 500 gr gomba, só, bors, kakukkfû, 2 db 100 gr-os tejszínes krémsajt, 1 csomag reszelt mozzarella, 200 gr reszelt trappista, 1 fej hagyma, 1 cs petrezselyemzöld, 2 ek olívaolaj, 1 tojás a lekenéshez, parmezán sajt a szóráshoz.
Elkészítése: a tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd 40 percig kelesztjük. Eközben elkészítjük a gombát. Megtisztítjuk apró kockákra vágjuk, a hagymát is, és olívaolajon megpároljuk. Fûszerezzük sóval, borssal, kakukkfûvel és amikor elzárjuk a lángot, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet is. A tésztánkat válasszuk ketté majd nyújtsuk egyenként téglalap alakúra. Kenjük meg a sajtkrémmel, szórjuk meg mozzarellával. Oszlassuk el rajta a gombás tölteléket, majd szórjuk meg trappista sajttal. Tekerjük fel és vágjuk egyforma darabokra. Sütõpapírral bélelt sütõlemezen pihentessük még 20 percig. A sütõt melegítsük elõ 180 fokra. Kenjük meg a tekercseket felvert tojással, szórjuk meg parmezánnal és süssük aranybarnára.
Hozzávalók 6 fõ részére: a tésztához 250 gr tönkölyliszt, 250 gr tk búzaliszt, 1 cs szárított élesztõ, 1 egész tojás, 100 ml tejszín, 50 ml olívaolaj, só, pici cukor. A töltelékhez : 500 gr gomba, só, bors, kakukkfû, 2 db 100 gr-os tejszínes krémsajt, 1 csomag reszelt mozzarella, 200 gr reszelt trappista, 1 fej hagyma, 1 cs petrezselyemzöld, 2 ek olívaolaj, 1 tojás a lekenéshez, parmezán sajt a szóráshoz.
Elkészítése: a tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd 40 percig kelesztjük. Eközben elkészítjük a gombát. Megtisztítjuk apró kockákra vágjuk, a hagymát is, és olívaolajon megpároljuk. Fûszerezzük sóval, borssal, kakukkfûvel és amikor elzárjuk a lángot, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet is. A tésztánkat válasszuk ketté majd nyújtsuk egyenként téglalap alakúra. Kenjük meg a sajtkrémmel, szórjuk meg mozzarellával. Oszlassuk el rajta a gombás tölteléket, majd szórjuk meg trappista sajttal. Tekerjük fel és vágjuk egyforma darabokra. Sütõpapírral bélelt sütõlemezen pihentessük még 20 percig. A sütõt melegítsük elõ 180 fokra. Kenjük meg a tekercseket felvert tojással, szórjuk meg parmezánnal és süssük aranybarnára.