Sajtos-füstölt szalonnás panini pikáns szederlekvárral

2018-01-28

sponsored links









Szeretem az édes és sós ízpárost. :) Ezzel nem is vagyok egyedül itthon, mert ezek a szendvicsek igen gyorsan elfogytak. :D Ráérõs hétvégéken akár reggelire is készíthetjük, de vacsorára, vagy egy hétköznapi ebédnek is jó választás lehet. Még szerencse, hogy annyi szeder termett múlt nyáron és õsszel, hogy bõven jutott belõle a mélyhûtõbe is, így most is asztalra kerülhet ez a kicsit különleges szendvics.









Hozzávalók 5 db szendvicshez:
10 szelet gyökérkenyér
10 szelet füstölt bacon szalonna
15 dkg sajt vékonyra szelve (edami, maasdamer, vagy amit szeretünk)
15 dkg szeder (lehet mirelit is)

A lekvárhoz:
1 kis fej lilahagyma
1 ág friss rozmaring
2 ek. barna cukor
1 csipet só
4 ek. víz
1 tk. étkezési keményítõ


  1. A bacon szeleteket félbe vágjuk és serpenyõben kissé elõsütjük. A szalonnát kivesszük, a visszamaradt zsíron ledinszteljük a finomra vágott lilahagymát. 
  2. Ráhintjük a cukrot, közepes lángon, kevergetve tovább pirítjuk. Mikor a cukor olvadni kezd, hozzáadjuk a szedret, a finomra vágott rozmaringot, a sót, átkeverjük és fedõ alatt addig pároljuk, míg a gyümölcs megpuhul. 
  3. Vízben oldott étkezési keményítõvel besûrítjük a lekvárt. Levesszük a tûzrõl, melegen tartjuk. 
  4. A kenyérszeleteket a melegszendvicssütõ grill-lapjai között kissé elõpirítjuk. 
  5. 5 szeletet félre teszünk, a többire sült szalonnát és sajtot rétegezünk. Ezeket sütõpapírral letakarva a grill lapok között addig sütünk, míg a sajt megolvad. 
  6. A sütõpapírt levéve, a sajt tetejére szederlekvárt kanalazunk és a szendvicseket befedjük a félretett kenyérszeletekkel. Frissen készítve fogyasztjuk.














A receptet a Kifõztük novemberi számában is megtaláljátok. :)



Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s